Noen korte faktasetninger du ikke visste om juss

God morgen til store og små!
For min del idag er det studering som står for tur. I nesten hele dag! Kremt. Siden det har vært så mye studie snakk i det siste, tenkte jeg å introdusere studiet mitt for dere i noen korte og konkrete trekk - kanskje noe du ikke visste fra før av?:

- Jus handler om å løse en sak gjennom en case. Da får du ofte en problemstlling (gjerne skikkelig dramatisk) som følgende:

Peder Ås skulle male vinduet til Marte Kirkerud. Marte var irritert på Peder fordi han sølte uheldigvis en flekk på den nye versace-genseren hennes, så hun kastet han ut av vinduet. Peder døde ikke, men brakk begge beina, armene, fikk hjernerystelse, havnet i koma, øynene falt ut og 2 av fingrene hans falt av. Kan kona til Peder kreve erstatning?

Hahaha okei, jeg kjenner jeg overdrev kraftig, men ja..

- Det er en del pensum å lese i jus. Men det er ikke kjedelig pensum. Det er jo i grunn nyttig og godt forklart. Du lærer å drøfte og forstå loven og ordlyden i loven

- I "den store røde boken" ligger alle norske lover. Blant annet en egen lov om strandsonen, om trær og om naboer. Really?.. Man lærer altså ikke om ALLE lovene, ikke med det første ihvertfall.

- Hittil har jeg hatt en del emner og min største favoritt er da forbrukerkjøpsrett. Ellers gleder jeg meg kjempe masse til å ha strafferett. Det tror jeg blir gøy!

-Før var Grunnloven på dansk. Men nå er vår kjære Grunnlov innført på norsk. Så alle kommende juss-studenter er heldige der. Det er ren tortur å forstå Grunnloven på dansk.

Dere hører nok fra meg litt senere idag. Ha en nydelig lørdag♥

- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229