Mitt sunne og beste påsketips til deg

Nå er det ikke bare solen som har tittet fram og gitt en fantastisk vårfølelse de siste dagene: det er også påskeferie. For nesten alle, uten om en frøken som enten er på jobb eller i lesesalen. Godt det er røde dager både imorgen og på fredag: for det betyr kos! Nå braker jeg løs med to av mine beste tips til deg og dine som skal tilbringe to dager sammen, enten med familie, venner eller the love of your life. Eller for all del: helt alene.

Sorbet: Jeg har i det siste blitt ganske avhengig av min supergode sorbet. Seriøst - hvorfor betaler man 60 kroner for en sorbet når man kan lage den gratis hjemme?


Dette er alt du trenger:
♥Fryste jordbær
♥Fryste bringbær
♥2 ss mager kesam
♥ Noe flytende: enten juice, vann eller aloe vera (som jeg pleier å bruke)
♥2 ss sitronsaft


Jeg skal ærlig og nesten litt rødmende innrømme at jeg ikke har noe spesiell form eller målinger for denne isen. Jeg måler aldri hvor mye med bær jeg tilsetter. Jeg prøver meg alltid frem. Øvelse gjør mester. Dersom du skulle være i tvil, er det jo bare å søke opp en oppskrift, men jeg har denne teorien om å lære meg å bake og skape inne på kjøkkenet uten å være avhengig av en oppskrift.

Sett alt i blenderen og tadaa - en digg sommeris er klar.

Viktig å huske på at det skal være mest bær og veldig lite med andre ingredienser. Konsistensen skal være tykk og resultatet skal bli is - ikke smoothie.

Du kan la være å bruke mager kesam (eller eventuelt erstatte med naturell yoghurt). Å droppe både kesam(eventuelt yoghurt) og noe flytende kan resultere i en mislykket is, så pass på!! Ikke blend for lenge - eller så blir det en form for smoothie :-)

<

Vafler - jeg lager ofte havrevafler. Så mettende og sykt godt. Jeg pleier alltid å lage litt ekstra så jeg kan ha det med meg på skolen dagen etter. Et supert studenttips det, altså.

Dette er alt du trenger:
♥ Havregryn
♥1 banan
♥3 egg
♥ 3 dl melk
♥Proteinpulver (frivillig)

Hvordan går jeg frem?
Jeg pleier å starte med å tilsette en mengde havregryn. Så er det på med 3 egg og 3 dl melk og en banan - start blenderen. Når min kjære blender har lagd krigslyder og skreket ferdig, gjenstår det å se på konsistensen. Den skal verken være for tykk eller for tynn. Etter en vurdering, skjønner du selv at det enten må tilsettes LITT mer melk (hvis den er for tykk) eller litt mer havregryn om den skulle være for tynn. Mitt tips er å helst gå rolig fram med havren, så man er på den sikre siden.Bon Appétit

- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229