Kjære videregående elever

Når jeg gikk mine tre år på Hellerud videregående skole var det ingen som kunne fortelle meg hvor minnerikt de følgende årene kom til å bli. Jeg levde i hverdagen og ante ikke at jeg kommer til å savne det utrolig. Ei heller var det en som kunne fortelle meg hva jeg burde gjøre og ikke gjøre for å få mest mulig ut av årene. For alle skoler har vel en veileder, men hvor seriøst tar man det som en ungdom når en voksen begynner å åpne munnen og prater rett før storefri?Kjære ungdom - hør nå etter!
<

- Ta videregående seriøst: dere vil virkelig ANGRE på å ikke ha tatt den ***** sjansen. Jeg angrer hele tiden. Det er DUMT å sitte igjen med tanken på at man må ta opp fag og bruke flere tusner på å ta opp et og flere fag. Det var store muligheter for toppkarakterer, men jeg valgte å tulle bort timer istedenfor. Jeg angrer ikke på å ha kost meg og tatt med minner for livet, men gode karakterer veier dessverre mer enn minner.

- Sett pris på det: gruppearbeid med klassekamerater, morsomme friminutter, diskusjoner i klassen og god stemning i timene: SETT PRIS PÅ DET! Videregående er beste perioden og jeg savner det noe sinnsykt

- Ikke la deg bli irritert når læreren prøver å småpresse deg til å følge med i timen eller gjøre leksene dine. På universitetet kan læreren knapt navnet ditt og DU må mase for å få hjelp og litt veiledning.

- Ikke skulk skolen: jeg hadde et par dager og noen femdoblede timer fravær og jeg angrer. Ikke på grunn av hvordan karakterkortet mitt ville se ut slik lærerne påstod, men fordi fraværet mitt var for det meste fordi jeg ville sove en time ekstra eller to. Totally not worth it!


- Det sies at videregående-venner er livstidsvenner. Ikke alle, men mange. Ikke i alles liv: men i mange forhold. Jeg har fortsatt kontakt med MANGE videregående-venner og jeg setter evig pris på dem. Ta vare på vennskapet og hverandre.

-Ikke sov i timen: ikke fordi det ikke er deilig, men fordi det er så sinnsykt kjipt når standpunkt karakteren blir 3 og du lever med tanken om at du kunne klart en 4 ved å følge med i timen og være aktiv. I tillegg sier alltid læreren noe som kan hjelpe deg under en prøve, fordi h*n setter pensum i et forståelig perspektiv. Et skikkelig voksen/kjerring/bestemor-punkt men all verdens sannhet i det.

Delta i alle gymtimer! Åhh som jeg savner gymtimene. Så utrolig gøy det var å kunne gymme i fellesskap. Tenk at ungdommer får mulighet til å være fysisk aktiv med GLEDE og fellesskap - og 40% av dem skulker? Ahh hvorfor er vi så dumme som ungdommer!!!
Sett pris på videregående og nyt hver eneste dag. Videre i livet må du betale for å få gymmet på et treningssenter (og mest sannsynlig alene) og du skal ønske at det satt en Abdullah (eller Martin) bakerst i forelesningssalen som lager litt stemning under læringen.

- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229