Hvorfor er 17. mai så spesielt?

Det var på denne dagen for 202 år siden, da Riksforsamlingen satt rundt et avlangt bord med et smil på lur. Pennen kom fram, blekket kom på papir og alle nordmenn ropte hipp hipp hurra. Vi var blitt et uavhengig Norge. Ryktene sier at det første prins Christian Fredrik gjorde var å løpe til Narvesen og kjøpe seg en softis. Deretter løp alle landsmennene etter og gjorde nøyaktig det samme.

På den tiden i 1814 sverget Christian Fredrik å aldri glemme denne dagen. Han sverget ved pølser, is og stor feiring hvert år - koste hva det koste vil. Til og med om det begynte å snø.


I dag er dagen hvor det er vakre damer i bunad å finne. Jenter som bruker en halv glassflaske L'oreal-brunkrem, for å se fin ut. Eller var det fordi urenhetene dukket opp på feil tidspunkt? Gutter som bruker halve define-boksen. Gått ut på dato? Eller er han bare super klar for denne dagen? Barn er begeistret for å vifte med det norske flagget. Eller er det isen de har ventet på?

Idag er dagen hvor russen er den heldigste. Ikke fordi de er "ferdigutdannet" med 13 års skolegang - minus 1 år med sammenlagt fravær - men fordi de faktisk ikke trenger å ta seg til bry med dette klesmaset. Det er den slitte russebuksa som slenges på, så er det overstått. Vi andre derimot? Vi banker høl i huet på hverandre et par måneder i forveien. "Hva skal jeg bruke til 17.mai i år? Jeg har ingenting".
Dette er dagen hvor alle feirer. Både store og små. Dette er dagen hvor de aller fleste (med unntak av menneskene som blir liggende hjemme og sover bort dagen) kjenner på nasjonalfølelsen. Lille Norge blomstrer på en helt spesiell måte ♥
202 år idag ♥ Hipp hipp hurra

- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229