Hold kjeft jævla eplehode

Nå vil jeg skrive ut om noe. Noe som satte sterke inntrykk på meg. Det var inne på et biblotek. Jeg hadde intensjoner om en skikkelig leseøkt. Istedenfor ble det en time med et sjokkert ansikt og 954 spørsmålstegn i hodet mitt. Er det lov til å kalle barn for noen hjgftjgklg drittunger? Nei okei jeg skal la være.

Et bord: rundt det sitter 9 barn. Både gutter og jenter. Guttene virker litt eldre enn jentene. Men av 9 barn var det to som raskt fanget oppmerksomheten min. En rolig og ydmyk jente. Også var det denne gutten. Denne typiske mobbe-gutten på maks 12 år.

Alle var samlet rundt bordet. De pratet. Hun også. Før han sier: "hold kjeft. Ikke prat du"
Hun blir stille. Hun ser ned. Det blir en klein stillhet, før alle fortsetter å prate. Hun smiler med gjengen. Han roper: "ikke smil du" Hun skal til å svare. Men det rekker hun ikke, før han sier "hold kjeft jævla eplehode. Jeg knuser hodet ditt snart". Hun ser ned. Hun tier igjen.


Mobbing. Det er her det starter.

Jeg prøvde å samle sammen ALLE krefter i kroppen for å gå bort. Jeg ville ta tak i han. Jeg ville fortelle han at han driver med mobbing. Jeg ville fortelle han hva slags konsekvenser mobbing har. Jeg klarte ikke. Beina mine ble stive. Føttene kjentes iskalde. Istedenfor ble jeg sittende og se på han. Han så meg rett inn i øynene. Jeg gjorde det ganske tydelig at jeg ser på HAN når jeg satte meg i hans retning. Jeg ble sittende og så på han. Lenge. Jeg merket at han prøvde å unngå blikket mitt. Var blikket mitt tydelig nok? Sa øynene mine noe om oppførselen hans? For han ble stille. Han sa ikke noe mer de 15 neste minuttene før hele gjengen dro. Som om ingenting hadde skjedd.


Sa du selvmord? Dette er første trinnet i prosessen. <
Han var en utlending. Ja, jeg tillater meg å si at denne gangen var det en utlending. Jeg gjentar: en liten gutt på 12 år. Kanskje en kurder. Eller kanskje en tyrker. Han hadde denne store kjeften. Han skulle knuse hoder! Det var tydelig at dette er en av de mange ungene som ser opp til at Kasim "bæder" mens de lytter til Karpe. Den nye ungdommens forbilder. Bra jobbet, Norge.

.. Eller vent litt? Norge? Er det Erna eller kong Harald som står ansvarlig for at mobbing i Norge skjer? Eller er det du som mor eller far? For vi alle har vel hørt om jenta som nylig tok selvmord på grunn av mobbing? Eller gutten som i fjor tok piller til han døde, på badet, på grunn av mobbing?? Er det greit at vi lar det bli en vanesak?


En 12 åring som skriker ned på en jente på 10 har det ikke andre steder enn hjemmefra. Kanskje han lærer det på skolen. Eller i det sosiale miljøet. Men når mor hører han skrike og kjefte, så burde mor ta tak i det! Eller far, for den saks skyld. Barneoppdragelse skal ikke være lett. Men noen ting burde settes grenser på. Mødre og fedre klager på at 17 åringen skriker på dem. Det er fordi han ikke lærte at det var totalt uakseptabelt når han var 12.

Så sett ned sønnen din og ta en forbanna prat med han. Med din STRENGESTE tone. Fordi jenta som tok selvmord, kan forårsake oppførselen til din sønn. Ikke del innlegg dag inn og dag ut om mobbing hvis du ikke har tid til å oppdra din sønn. Du som mor eller far kan være grunnen til at oppførselen til din sønn Ola eller Ali tok livet av Ingrid eller Aisha. Stopp mobbing - start med deg selv og din familie.


Lær ditt barn at mobbing ikke er greit.

- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229