Gjør deg klar til skolestart

Da var sommerferien brått over og tiden er inne for lange skoledager, eksamenslesing og gretne morgentryner fra mandag til fredag. Jeg skal ikke engang kommentere hvor fort to måneder fløy forbi. Skal noen gi tiden en fartsbot snart?

Nå som vi forlater et gammelt kapittel og trer inn i et nytt et, er det viktig å minne hverandre på hvorfor vi skal samle sammen inspirasjon, energi og viljestyrke til å gjennomføre enda et år. Det er klart at tanken på skole kan være kjip for noen, men så må vi ikke glemme at vi er bygd opp for å "leve etter rutiner". Det er slik vi mennesker er, vi trenger rutiner og noe å bruke tiden på, for å fungere som vi skal.

Det at morgendagen byr på skole for noen, er på mange måter positivt. Selv oppfordrer jeg deg som skoleelev / student å gjøre deg mentalt klar for skolestart. Bestem deg for at dette skal gå bra. Prøv å forklare deg selv at du som person fungerer best med rutiner. Forklar deg selv at din plass på skolebenken er en sjelden mulighet for mange mange tusen mennesker verden rundt. Man kan riktig nok ikke glede seg til å gå på skolen igjen, men man kan innstille seg positivt til det. Skole er ikke negativt, og det har jeg lært etter 15 års skolegang.
Når du har satt deg på skolebenken og planen begynner å kjøre, så skal du gi deg selv den oppgaven å se optimistisk på det. "Åh, dette orker jeg ikke" og "herregud, når er vinterferien" vil jeg påstå er en dårlig måte å motivere seg selv på!

I år har jeg tenkt til å starte med en positiv innstilling - så langt jeg bare klarer. Eneste måten jeg kan få til et bra skoleår på, er å gå inn med innstillingen om at dette er noe jeg vil og har valgt helt selv. Jeg drømte en gang om å studere jus. Imorgen sitter jeg der inne og opplever drømmen. Koste hva det koste vil. Suksess kommer vel ikke med latskap og for lite innsats, gjør det vel?


Gjør deg mentalt klar til en ny og fresh skolestart, så skal det gå fort og utrolig fint, skal du se.- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229