Fashion in a big, big world

Idag skal jeg snakke om et tema som jeg aldri har tatt opp før. Det er personlig, men også utrolig viktig. Jeg har ikke hatt behovet for å snakke om vansker rundt klesstil før, men nå ser jeg at jeg ikke er alene om tanken. Idag skal jeg snakke litt om klesstil og vansker rundt det å finne riktig plagg. For det er ikke alltid like lett å finne klær, når det ikke er aktuelt å gå med "hva som helst, så lenge det er fint"

Det er ikke et alternativ for meg å gå med en shorts. Kjolen min kan ikke være for kort den heller, for da må strømpen bli med. Og hvis jeg finner en stroppløs topp? Da starter jakten på en fin jakke over.

Jeg har bare blitt lært opp slik. Det ligger i religionen. Det ligger i kulturen.

Jeg husker jeg spurte på en kurdisk gruppe for mange måneder tilbake, om hvor folk kjøper klærne sine. Alt som henger på butikkhyllene jeg kjenner til er halvnakent og ikke et alternativ. Sommerkolleksjonene består stort sett av miniskjørt, singleter eller for korte kjoler. Når man først finner en lang, fin kjole, er det splitt på høyre side hele veien opp.

Det tilrettelegges ikke alltid for oss som vil vise minimalt med hud i moteverden, så da må vi bare ta saken i egne hender.

Det går an å vise minimalt med hud og likevel se ut som en milliondollar. Når det kommer til mote, prøver jeg å gå fram og utforske den klesstilen. Kanskje kan jeg inspirere jenter som føler nøyaktig det samme. Er det en ting jeg har lært og fortsatt lærer om mote, så er det at du ikke trenger å gå i en magetopp eller et miniskjørt for å ha en fin klesstil. Du kan faktisk kle deg i et laken, så lenge du styler det med en veske, noen sko, en del smykker og et hodeplagg. Jeg mener - hvem kan fortelle deg hva du skal gå i? Det ligger ikke alltid i klærne. Det ligger i tilbehøret. i veskene, i skoene, i smykkene, eller i hodeplagget.

I dette innlegget har jeg prøvd å sette sammen et antrekk som illustrerer nettopp dette temaet. Å gå i en svart velour singlet alene er kanskje ikke et alternativ for meg, men det betyr ikke at jeg ikke får bruk for den likevel. Her har jeg brukt min svarte velour singlet over en t-skjorte - for hvem kan si at jeg ikke kan gå sånn? Enda kulere blir den når jeg bruker den over en løs jeans i oversized boyfriend-stil, med noen freshe sneakers, et hvilket som helst belte OG en crossbody bag. Solbriller, smykker og annet tilbehør er jo bare et stort pluss. Du kan se bra ut i hva som helst, hvis du bare bruker kreativiteten.

En kontrast mellom det feminine og det maskuline. Det er akkurat det jeg gikk for igår.

Street style 

Forever in my boyfriend jeans

Enhver kvinne i Islam er beskrevet som en dronning. Ingenting er som kvinnens status i Islam. Hun skal derfor også kle seg som en dronning. Jeg prøver ofte å unngå klær som viser for mye hud, men jeg har fortsatt en lang vei å gå. Jeg har fortsatt klær som viser former og sitter tett på kroppen, og det er akkurat det jeg prøver å jobbe mest med. Jeg trives jo aller best i jeansen som ikke sitter tett på beina. Jeg kaster meg over ethvert plagg som er oversized fordi det ser aller best ut uansett.

Jeg tror sterkt på at den fineste klesstilen er den som ikke skriker etter feil oppmerksomhet. Men det er bare min teori.

Når det er sagt, må jeg selvsagt understreke at jeg ikke har noe imot klær som viser hud, eller mennesker som bruker dem. Tvert imot. Hvem er jeg til å peke på andres klesstil? Jeg snakker for meg selv og jentene som har samme vansker som meg. Særlig de jeg har slått av en prat med. Vi har ulike syn på ting, men vi er like mye mennesker og like mye verdt. Til syvende og sist, er det ikke klesstilen som definerer hvem vi er.

Tilslutt skal jeg legge til et avsnitt fra diktet Våg å være av Hans Olav Mørk. Helt fantastisk å ta til betraktning

Våg å være sårbar
ingen er av stein.
Våg å vise hvor du står,
stå på egne bein.
Sterk er den som ser seg om
og velger veien selv.
Kanskje de som gjør deg vondt

er svakest likevel?

- Lailan

Liker

Kommentarer

Arri
Arri,
drit bra innlegg, og fantaaastiske bilder😍 gleder meg til å se mer❤️
lailan
lailan,
Tusentakk min kjære, vakre søster. Henter store mengder med inspirasjon hos deg❤️
nouw.com/lailan
Shania Ali
Shania Ali,
veldig inspirerende og fint innlegg😍
lailan
lailan,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229