Du er "feit" - og du velger å være det selv

NB: dette innlegget gjelder ikke alle. Jeg tar forbehold om at innlegget kan misforstås. Jeg sikter dermed til personen som har muligheten, men som klager. Ikke menneskene der ute som sliter med det mentale, sliter med en sykdom eller andre forhold.


Har du hørt om personen som alltid klager, men aldri gjør noe med det?
Menneskets vekt og mobbing rundt det er et sentralt emne i samfunnet. Media fronter det som en selvfølge og mobberne elsker å bruke det imot deg. Vel ... la meg fortelle deg en ting media aldri vil fortelle deg.


Jeg har mistet tellingen på alle gangene jeg har kranglet med mennesker som våger å bruke ordet feit. Jeg har hatt mange samtaler med jenter som ønsker å gå ned i vekt. Jeg har jobbet med min egen kropp i flere år. Ikke fordi jeg bryr meg om idioten som slenger med munnen, eller fordi jeg vil se bra ut for noen - langt ifra - fordi den dagen jeg ligger på sofaen og veier 100 kg: velger jeg å være "feit" helt selv.


Det er bare i et tilfelle du er enig med mobberen som kaller deg "feit". Og det er når du fortsatt ikke har lært deg å jobbe med egen kropp, kjenne din egen kropp eller elske din egen kropp.


Å være overvektig trenger ikke være din unnskyldning til å aldri gjøre noe med det fordi "du er født sånn". Man trenger aldri å leve med noe man ikke trives med. Enten lærer man seg å like det - eller så gjør man noe med det.

Gi deg selv tillatelsen til å jobbe med kroppen din - for å kunne elske den. Trening og riktig kosthold skal ikke være noe man er nødt til. Det skal være en livsstil.

Jeg glemmer aldri smerten av å løpe til pusten sier STOPP. Men så glemmer jeg ikke følelsen av å stå på prøverommet heller, hvor jeg forelsket meg i et plagg: men ikke når det satt på min egen kropp.

Den dag idag elsker jeg plagget etter å ha sett det på min egen kropp. Jeg har lært meg å samarbeide med egen kropp. Å elske min egen kropp. Jeg har jobbet for den. På veien til målet mitt: lærte jeg å elske kroppen min.

Det har noe med ens tankegang å gjøre: når man klager på noe man ikke gidder å jobbe for.


Så neste gang du klager på at ingen av buksene dine passer deg lenger, fordi du er "feit" - så ha det i bakhodet at du velger det helt selv. <

- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229