Det å ha feil prioriteringer i livet

Har du hørt historien til Ali? Historien om gutten som fikk materialistisk glede av å kjøre den ekstreme ferrarien og komme hjem til synet av merkevarer til flere titusener. Før han fikk kreft og forstod menneskelivets verdi. Den lærte meg så mye. Jeg ble plutselig så takknemlig for hver eneste lille velsignelse fra Gud.

Det gir et helt annet bilde til meg og deg. Hva vi egentlig er opptatt av, uten å tenke oss om to ganger. Det gir meg tanker jeg ellers ikke ville tenkt over.

Livet er som en løpebane. Alle konkurrerer om å løpe raskest, plukke opp de dyreste merkevarene, samle sammen statusen og plukke opp pengene på veien. Man løper så fort man kan. Og mens man løper, vil man før eller siden stoppe opp og tenke: hva da når sekken min er oppfylt? Når lommene mine er fulle og hendene mine ikke kan holde mer - hvor kan jeg stoppe opp og finne gleden av alt jeg har samlet på veien? Hvor får jeg bruk for alt jeg har konkurrert for og samlet på? Jeg legger det jo bare fra meg; til mine etterkommere. Livets syklus, kalles løperuten. Vi forstår ikke hvorfor vi løper, før vi har løpt hele runden. Først da, forstår vi at vi løper fordi alle andre gjør. Vi er svake sjeler. Vi elsker å gjøre som alle andre.

Jeg stoppet plutselig opp idag og hvisket: hva er det jeg driver med? Hvorfor bruker jeg ikke tiden godt? Hvorfor lærer jeg ikke av Ali?

NB: Du trenger ikke "være muslim for å se på videoen". Kun en muslim som forteller en sterk, tankevekkende historie. En historie jeg som muslim, du som kristen og tredjemann som jøde vil få like mye lærdom av.

<

Historien hans er utrolig sterk. Jeg synes den fortjener å deles.

- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229