7 tips til en god jobbsøknad

Det er ingen hemmelighet at det sitter mange arbeidsløse hjemme. Det skyldes ikke alltid selve personen. Noen ganger er det fordi en arbeidsgiver er ute etter en som allerede har erfaring. Det er faktisk ikke lett heller - å bare ansette en og bygge tillit til personen. Derfor må det et godt inntrykk til: og det er ikke alltid like lett. Her kommer 7 tips fra meg:


♥ 1. Kvalitet over kvantitet
Søknaden din trenger ikke se ut som en bachelor oppgave. En søknad kan gi grunnlag for jobb selv om det er et avsnitt på 6-8 linjer istedenfor 7 avsnitt.


♥ 2. Dette må du bare unngå
Unngå noveller om livet ditt! Ingen sjef orker å lese hvilken oppturer og nedturer du har vært gjennom i livet. Spar deg selv for dårlig inntrykk og sjefen for unødvendig tekst. Her gjelder det å gi sjefen et godt inntrykk, ikke sove og gjespe-grunner♥ 3. Vær sjarmerende
Noen ganger kan man faktisk være sjarmerende - selv i en søknad! Ikke at du prøver for hardt, men en setning som følgende:


- Min høyeste prioritet er kunden - og jeg er på jobb for å oppfylle vedkommendes behov

- Jeg ønsker ikke denne jobben på grunn av lønn - jeg ønsker denne jobben for å bidra til et positivt miljø og sørge for at kunden forlater oss først når vedkommende er storfornøyd med både handelen og kundeservicen.

- Min plikt ovenfor kunden er å sørge for at vedkommende blir sett, hørt og får topp service.♥ 4. Ryddig søknad
Det er ingen grunn til å lage en søknad som ligner på kladdearkene man får til å lage under matte-tentamen. Det er ikke lurt å prøve å være "kreativ" eller prøve seg på noe form for design. Du trenger ikke hjerter rundt søknaden eller en fargerik søknad.♥ 5. Skriv formelt
Hvis du våger å skrive "haha" eller smilefjes i søknaden din, så kan du like godt gå haha-smilefjes- arbeidsløs resten av livet. Haha neida:-). Unngå smilefjes og useriøse setninger, de kan du egentlig spare arbeidsgiveren din for.6. Fy-fy setninger
Noen setninger i en søknad er bare fy-fy. Utrolig nok finnes det mennesker der ute som tror de kan skrive slikt (eller lignende) på en søknad. Det er virkelig ikke innafor. I en søknad - og ellers ute i arbeid - skal du vise ydmykhet og ikke stille krav. Du jobber i en butikk, ingen jobber for deg! Husk det. Her kommer noen setninger du aldri skal skrive i en søknad, med mindre du prøver bevisst på avslag.


"Så lenge lønnen min er over gjennomsnittet, er jeg mer enn fornøyd og skal bidra positivt" Såå.. om lønnen ikke er over gjennomsnitt skal du lage hærverk og kvalme?

"Jeg kan ikke jobbe tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager, men ellers er jeg ledig" Hvorfor søker du jobb egentlig?

"Jeg jobber to andre steder, men jeg ønsker å jobbe her også" - sjefen trenger ikke vite det foreløpig, før h*n har spurt selv.

"Fra denne jobben krever jeg ..." Du bør/skal/kan ikke kreve noe som helst i en søknad. Ikke engang våg å liste ned ting du krever fra jobben. Da kan du like godt være forberedt på at den søknaden skal rett ned i søpla.♥ 7. Møt opp personlig
En del av det med å gi et godt inntrykk av din søknad er å kunne gi den personlig til sjefen. Det er en stor forskjell for en arbeidsgiver å møte deg personlig og deretter lese søknaden din - enn å komme på jobb til et dokument som ligger på bordet til vedkommende.

Jeg har jobbet siden jeg var 16 år og til sammen jobbet på 9 forskjellige steder. Jeg vil derfor tørre å påstå at jeg har en del erfaring innenfor arbeid og ikke minst dette med søknader. Dessuten blir man fort kjent med søknadene som kommer inn hver eneste dag og ikke minst faren for at disse havner i skuffen. For godt. Jeg ønsker også å legge til et tilleggspunkt:

♥ Ikke vær utålmodig. Før eller siden kommer du faktisk til å få deg en deltids (eller heltids) jobb. I mellomtiden ønsker jeg deg masse lykke til!

<

- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229