10 tips til deg som skal ha oppkjøring

1. Ikke smisk med sensoren
Du trenger ikke fortelle sensor hvor ufattelig fin h*n ser ut idag eller hvor høyt du elsker sminken hennes/håret hans. En flink fører har ikke behov for å smiske seg til førerkortet - det er kjøringen som tar seg av det.

2. Tenk sensor borte
Dersom du er så stresset at du starter å bekymre deg for at sensor hører hjertet ditt banke, vil jeg anbefale deg å tenke sensor borte. Du må heller tenke at det er en bekjent som sitter ved siden av deg. Det hjelper mot stresset. Skal jeg la nervøsiteten min lede til feil jeg vanligvis ikke gjør?

3. Før en samtale med sensoren
En oppkjøringstime varer i maks en time. I løpet av denne tidsperioden kan du prøve å samle sammen alle krefter for å ha en flytende samtale med sensor hele veien. Et forslag er å stille spørsmål som ikke har et ja-nei- svar ;-)

4. Blinklys - hovedspeil - sidespeil - blindsone
Husk denne regelen som om det var en sang, når du skifter felt. Jeg husker jeg pleide å pugge denne regelen som en sang i hodet mitt. Under oppkjøringen kom den som en irriterende alarm, skrikende inn når jeg skulle skifte felt.

5. Ikke bygg på en feil - redd den
Selv om du klarte å kvele motoren eller glemme blinklyset, er det ikke sikkert det er en tilstrekkelig feil. Det er akkurat der din oppgave oppstår. Hvis du henger deg opp i feilen du akkurat gjorde, kan du bare glemme at det går bra for resten av kjøringen. Har du sett profesjonelle skuespillere forlate scenen når de klarer å gjøre en liten feil? Veldig sjeldent. Da redder man scenen med engang ved å tenke feilen borte og fokusere framover. <

6. Du må ikke finne på å lyve
"Moren min er alvorlig syk og derfor trenger jeg førerkortet" skal du aldri finne på å si. Da er du virkelig ute og kjører i feil kjøreretning. Medfølelse får du helt sikkert, men det er ikke med på vurderingen av om du er kvalifisert til et eventuelt førerkort

7. "Det kommer helt an på sensoren"

Denne setningen hører man ganske ofte. Det kan godt stemme det. En oppkjøring er litt som en muntlig eksamen: hvordan du kommer inn, hvordan du fremfører oppgaven din, graden av selvstendighet og hvor godt du behersker stoffet er avgjørende som en helhet. Ikke alene. 3 gode kjøreegenskaper veier mer enn 1 feil.

8. Innrøm tullefeil med engang
Under min oppkjøring begynte jeg å bremse midt i et kryss i noen få minisekunder fordi jeg trodde jeg hadde kjørt på rødt lys. "Åhh, nå tuller jeg fælt her" sa jeg og kjørte helt normalt videre. Den feilen nevnte han aldri på slutten, for det tok jeg meg av på stedet :-) Det å se feilen sin med engang gjør det litt bedre enn å ikke se den eller la være å si noe. Du trenger ikke rope: "oi her kjørte jeg i 150" .. Vel i utgangspunktet er løpet ditt kjørt når du kjører i så høy fart, men det er nå en annen sak.


9. Det er ikke farlig å spørre
Så langt vi er informert, er det ingen sensorer der ute som starter å bite deg i armen dersom du ikke hørte hva h*n sa eller hvis du spør om h*n kan gjenta hvor du skulle kjøre i neste kryss.

10. Det er ikke farlig å stryke
Det er ingen som har sverget på din død dersom du stryker. Det er ikke krise. Du kan ikke la kroppen føle på presset om å bestå førerprøven. Grunnen til at tester eksisterer, er for å vurdere dine kvalifikasjoner innenfor det du prøves i. Hvis du ikke består, betyr det at kjøringen din ikke er trygg nok. Husk at det er bedre å stryke på en førerprøve enn å miste førerkortet etter å ha fått det!Lykke til

- Lailan

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229