10 studenttips som er verdt å få med seg

Da var det dags for et nytt innlegg med 10 nye studenttips som ikke er delt på bloggen før. Dette er tips jeg virkelig anbefaler. Vi er ikke like og ikke alt passer oss. Men noen ting kan være nyttig å få med seg. Kanskje lærer man noe i løpet av innlegget. Dette er tips jeg selv er veldig fornøyd med. Jeg håper de kan hjelpe deg gjennom studietiden. Kanskje visste du ikke om disse fra før?

1. Les hver dag, til samme tid.

Det å lese hver dag til samme tid, gjør at du skaper en rutine som gjør det til et fast gjøremål for dagen. Når du har et fast tidspunkt å forholde deg til, vil det være enklere å sette seg ned og komme i gang.

2. Start med de vanskeligste temaene først. 

Et av mine viktigste tips er å ta for seg de vanskeligste temaene og kapitlene først. Dette skjønte jeg ikke før forrige semester (!) 13 års skolegang OG en bachelorgrad senere, og det er først nå jeg kan gi dette tipset av erfaring. Dessuten er det alltid så himla kjedelig å komme seg gjennom første kapittel. Det er som regel et kapittel med introduksjon og enkelt stoff, som gjør at du sovner litt mellom slagene.

3. Det kan bli dumt å lese med venner

Det er litt ironisk at jeg gir dette tipset, for det er ikke alltid jeg klarer å følge det selv. Av erfaring derimot, kan jeg trygt si at de beste leseøktene er de man har når man leser i et stille og rolig leserom. Ikke alltid, men i de fleste tilfeller. Det er fort gjort å havne i dype samtaler når man leser med venner. Det er alltid en i gjengen som kommer på noe, som leder til en uendelig samtale. Sannheten er at man selv, eller lesepartneren, kan være demotivert, og da er det enklere å miste fokuset og spre det over når man har noen å holde samtaler med. Et tips til først og fremst meg selv: benytt stillesalen!

4. Sett mål og kryss ut

Dette tipset er jeg sikker på at jeg har gitt ut en trilliard ganger. Min måte å komme meg gjennom pensum på, er rett og slett å motivere meg selv hele veien. Jeg anser meg selv som et barnehagebarn i løpet av et semester; jeg må leie meg selv i hånda, stryke ut eller fargelegge alt jeg har fått til og klappe meg på skulderen hver gang jeg har kommet meg gjennom et gjøremål. Virkelig - prøv det ut og se motivasjonen stige når du har en oversikt over alt du har kommet deg gjennom i løpet av en dag.

5. Sett realistiske mål

Dette punktet er sammenhengende med det forrige. Motivasjon er nøkkelen til ALT! Det gjelder også i studietiden din. Jeg ser ikke vitsen i å sette for seg som mål at man skal klare å lese 8 kapitler i løpet av en dag - for du blir mest sannsynlig skuffet og sliten. Hvor mye får man egentlig med seg av å lese 8 kapitler? Bruk heller god tid på å forstå kapittel for kapittel. Ikke sett for deg urealistiske mål til den grad at du blir demotivert etterhvert. Jeg vil heller legge inn 100% innsats på to kapittler, enn å bruke 50% innsats på fire.

6. Hold deg organisert.

Jeg er den siste som skal prate når det kommer til å være strukturert og ryddig av meg. Det var lenge et problem for meg. Imidlertid ble alt så mye lettere når jeg skaffet meg mapper og fordelte de forskjellige papirene etter hvilken mappe som tilhørte hvilket fag. Hvis du bare har et fag, er det enda enklere. Fordel etter kapittel. I skolevesken min finner du alltid mac'en min, mine 12 fineliners fra Staedtler og riktig mappe til riktig fag. DA er jeg good to go!

7. Tips hvis du faller helt ut av timen

Jeg har hatt MANGE timer og forelesninger hvor jeg har falt ut av hele timen og heller drevet med andre ting, deriblant mobilen! Jeg har faktisk hatt så mange av de dagene at jeg ikke har tellinga. Vi er mennesker, vi blir slitne og hjernen tar ikke imot fra tid til annen. Jeg brukte lang tid på å finne ut av hvordan jeg kunne løse det. Når jeg faller ut av timene, eller har på følelsen at hjernen har tatt for seg en ad-block for pensum, finner jeg fram et word-dokument og noterer ALT som sies og skrives på tavla. Jeg går løs på tastaturet som en maskin og holder tunga rett i munn. Det sies at de beste notatene skrives for hånd, men ikke når du er demotivert! Da må du jobbe effektivt for å dra deg selv inn igjen! Det er ikke en stor sannsynlighet for at du forstår hva du har skrevet, men på et eller annet tidspunkt begynner du å henge med, enten du skjønner det selv eller ikke. Dessuten har du en rekke notater du sitter igjen med fra timen som du kan se tilbake på - sånn for samvittighetens skyld. TRY IT!

8. Bruk Youtube

Bruk Youtube for alt det er verdt! Det er alltid en eller annen professor som elsker faget sitt så skalaen sprekker. Fordelen med det er at vi sitter igjen med en hel haug godt-forklarende videoer til oss som trenger en bedre forklaring enn vi selv har. Naturfags-videoer og Geogebra-videoer er eksempler på videoer jeg har hatt STORT nytte av. Jeg tror vi har godt av en ekstra, muntlig forklaring, bare for å variere det litt.

9. Pass på varigheten av en økt

Man må nesten ha litt pause. Ordentlig pause; hvor du strekker deg, får litt luft og kommer deg vekk fra sitteplassen din. Prøv å unngå å ta pauser på samme stolen som du sitter og leser på. Ikke bruk telefonen hele pausen din. Les mellom 30 - 50 minutter før du unner deg selv en velfortjent pause, samtidig som du lytter til kroppen.

10. Gjør det til en bra ting

Husk at du ikke er på skolen fordi noen har dratt deg i håret og inn på skolebenken. Du er på skolen fordi du i utgangspunktet ville lære, gjennomføre og fullføre. Innstill deg selv, snakk med deg selv og fortell at det er du som bestemmer om det skal være gøy eller ikke. Gjør det aller beste ut av det og MASSE lykke til <3

- Lailan

Liker

Kommentarer

Selma
Selma,
tusen takk for fine tips
lailan
lailan,
håper du likte dem <3 klem
nouw.com/lailan
Namini
Namini,
Så utrolig bra velskrevet innlegg! Så mange gode tips, setter pris på det <3
nouw.com/namini
lailan
lailan,
du er BEST <3
nouw.com/lailan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229