10 om tyskmenn

Nå var jeg over gjennomsnittet generaliserende med overskriften her, men så må dere prøve å forstå dere på meg som en blogger; i denne bransjen strekker man seg langt ut for et ekstra klikk - og sånn er det bare. Etter 5 dager in dieser deutschen stadt har frøken fisefin, også kalt Lailan, klart å skape en oversikt over denne byen og alle menneskene som bor i den. Ikke for å være på offensiven, men her kommer 10 om tyskmenn.

Til moralpolitiet:
Innlegget er av humoristisk art og er satt på spissen. Det er ikke vondt ment mot noen. Beklager på forhånd om det tråkkes på noen tær.

Guten tag aus Deutschland 

1.
Disse menneskene eier ikke et snev av smil rundt munnviken. Dette kommer forresten fra en som bor i en by hvor folk står på bussholdeplassen med 5 meters avstand, men det hender at man smiler til hverandre ved øyekontakt eller andre kleine anledninger der jeg bor *kremt*. Her smiler man ikke til hverandre. Punktum.

2.
Jeg blir møtt med et like sjokkerende ansiktsuttrykk hver gang jeg åpner munnen og snakker engelsk. Jeg har ikke helt bestemt meg for om det er på grunn av engelsktalen min eller fordi turistomfanget er svært lavt her, men jeg liker å lene meg på sistnevnte.

3.
Jeg er overrasket over antallet unge som røyker her. Vi snakker jenter i 13års alderen og oppover. Jeg synes og håper at vi er mye flinkere til å forholde oss til aldersgrenser i Norge.

4.
Det er helt klart ikke mange influencere i denne lille byen. Vi snakker alt fra merkelige blikk til hakeslepp når kameraet er oppe for bilder og vlogging. Pardon dutchin, mi est a la blogger.

5.
Gult er råkult for disse brødrene. Gule postkasser, gule skilt, gule bygninger, gule vegger, gult gult gult. Grunnen til at jeg måtte ha med denne er fordi at symbolet for fargen er ikke helt på samme bølgelengde som realiteten. I vestlige kulturer er gul et symbol for glede, lykke, varme, optimisme - så da lurer jeg på om dette er et symbol eller en påminnelse for mine deutsche brüder?

6.
Mine deutsche brüder skal ha for utvalget sitt. De har alt og litt til. I Norge må vi innom 3 kiwier, en Meny og 6 rema1000 før vi finner den riktige varianten av noe. Her er de mildt sagt gavmilde med utvalget sitt.

7.
Jeg har irritert meg fryktelig over samtalene som oppstår mellom selger og kjøper inne i butikkene. Jeg havner tilfeldigvis alltid bak en meeeget pratsom deutsche brüder, og samtalene går og går og går mellom selger og kjøper, uten hensyn til alle andre (meg) som venter. I blant er jeg også litt redd for at de står og krangler - jeg har ikke helt lært meg forskjellen med tonefallet ennå.

8.
Disse menneskene er dønn seriøse. "Hallo" som om de er tvunget til å hilse og med et forventende ansikt om å få et svar. Man blir nærmest litt redd for å ikke svare i tide, så man er rask med å svare hhh..hhalloOo...

9.
Jeg er kjent med tyskernes forhold til engelsktale av historiske årsaker, men det er altså ingen nåde til oss som bruker automater og ikke forstår tysk. Jeg har tatt ut penger i minibanken på tysk og skrevet ut bilder fra en fotoautomat på tysk med litt gjetting og litt menneskelig fornuft.

10.
Nein, her drikker du nicht vann fra springen, du kjøper vann - og sånn er det bare.

Ich wünsche ihnen einen fantastischen tag

- Lailan

Liker

Kommentarer

annarasmia
annarasmia,
HAHAHAHQHQ DØØR
nouw.com/annarasmia
Namini
Namini,
DEAAAAAD HAHAHH!!!
nouw.com/namini
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229